Stargate
A nép eléd hozza a bűnöst hogy istenként ítélkezz felette és ,
hogy bűneit összevesd mindazzal ami jogos és igaz.

MENÜ
  Ori technologia
 • Ori kézi fegyver. Ez a kesztyű szerű fegyver hasonlít a goauld zat-ra, csak ez sokkal több ideig képes elkábítani az áldozatát, kristállyal működik. A kristály egy energiahullámot küld át az ellenség testébe, így támad. Ritkán használják.
 • Ori botfegyver. Az ori harcosok fegyverei, melyek hasonlítanak a Jaffa botfegyverekhez, de az ori botfegyver lényegesen fejlettebb. A bot kristállyal működik, és kék sugárlövedéket lő ki. Közelharcban szinte sohasem használják a katonák.
 • Ori gyűrűk. Hasonlít az ős gyűrűkhöz, és ugyanazt a célt is szolgálják. Az ori gyűrűk ori szimbólukokkal díszített ezüst gyűrűk, és lényegesen vastagabbak, mint az ős gyűrűk. Az ori gyűrűknek több időbe telik, míg teleportálnak, mint az eredetieknek, ezt a teleportáláskor létrejövő fényük is mutatja, mely több ideig marad meg, mint az ős gyűrűknél. Ez az ori katonák elsődleges szállítási ezköze a hajók után.
 • Hordozható gyűrűplatform. A gépezeteket olyan bolygókra dobják le, melyeken nincs gyűrű gépezet. Ha a platform a bolygóra került, azonnal lehet aktiválni. A katonák támadásainál használják.
 • Hírnöki bot. A bot minden hírnök elengedhetetlen tartozéka, melynek segítségével tudják irányítani az ori gépezeteit. A bot úgy kb. 185 cm magas. Az tetején több, ellipszis alakú, kisebb-nagyobb, kék üvegszerű védő van. Ha a hírnök a botot használja, az elkezd erősen világítani. A hírnök az erejét is a bottal tudja használni, gondolattal fel tud emelni vele dolgokat, felvirágoztatni vagy nyomorúságba dönteni embereket, betegségeket terjeszteni, védelmezni.
 • Szuperkapu. Az ori a túlméretezett anyahajóik szállításának a hipertér helyett egyszerűbb módját választották: építettek egy gigantikus méretű kaput, melybe még a legnagyobb hajóik is beférnek.
 • Ori vadász. Ez a hajó nagyobb, mint egy F-302-es, és minden tekintetben fejlettebb. A hajtóműveiről és a fegyverzetéről szinte semmit sem lehet tudni, mivel ritkán alkalmazzák őket. A hajók színe fehér, és rendelkeznek gyűrűgépezettel (lásd fentebb). Egy anyahajó belsejében rengeteg ilyen hajó is megtalálható. Pajzsokkal nem rendelkezik.
 • Ori anyahajó. A legnagyobb ori hajó, legalább 3-5-ször akkora, mint egy BC-304-es osztályú hajó. Fegyverzete ágyúkból, és a hajó elején lévő, hatalmas kör alakú, sárga lézersugárból áll. A lézernek mindössze 1 lövésébe került szinte megbénítani az Odüsszeiát, és elpusztítani rengeteg goauld hajót. A szuperkapun át érkeztek. Minden ori technológiát tartalmaznak. Rendkívül erős pajzsokkal rendelkeznek, hiszen minimum egy tucat hajó (köztük a Odüsszeia és a Korolev) fegyvertüzétől sem sérült meg egyik hajó sem. Rengeteg vadászt és több 10000 katonát szállít. Ellipszis alakúak, és a közepükben van egy hatalmas kör, melynek közepén egy fénygömb van, mely feltehetően a hajó fegyvere. Energiaforrása a hajón belül van, egy hatalmas terem közepén (egy ős obeliszkre emlékeztet). Az ilyen hajókat csak a legmodernebb asgard energiafegyverzet képes elpuszítani, melyet pusztulásuk előtt (minden technológiájukkal együtt) átadtak az Odüsszeiának.
 • Ori irányító szék. Ezzel az ős székhez hasonló szerkezettel lehet irányítani az ori hajókat. A működtetéséhez szükség van ori génre, mely az ATA génhez hasonló. Ez a gén csak a hírnökökben, az ori-ban és az orici-ban van meg.

 

Asztali nézet