Stargate
A nép eléd hozza a bűnöst hogy istenként ítélkezz felette és ,
hogy bűneit összevesd mindazzal ami jogos és igaz.

MENÜ

Fegyverek és Felszerelések

Tauri (Föld)

Fegyverek

 

M4-es gépkarabély: Rendszeresített támadófegyver a CSKP-n (Csillagkapu Parancsnokság)

MP5: A CSKP-n rendszeresített géppisztoly

p90

 

P90: A CSK-1 által választott fegyver; a különböző osztagok különböző fegyverekkel harcoltak.

 

 

AGM-65 Maverick: A CSKP módosította az AGM-65 típusú rakétát úgy, hogy közvetlenül átlőve a csillagkapun elpusztítsa az infravörös sugárral megfestett célpontot. Az UAV-k, és a területen tartózkodó csapat is megjelölheti a célpontot a Maverick rakétáknak.

Sínfegyver: A Prométheuszra telepítették, de a Lidércek Atlantisz elleni támadásánál is bevetették ellenük.

Kull Pusztító: A Kull Harcosok elleni harcban fejlesztette ki a Föld a Tokrával közösen.

Anti-replikátor fegyver: A fegyver képes megszüntetni a replikátor részecskék közötti kommunikációt, melynek hatására a replikátor darabokra esik, és nem tud újra összeállni. Jack ONeill építette Thor hajóján, mikor az elméjében volt az ősök teljes tudástára. Ezzel mentettek meg számos asgard bolygót is. Az asgardok képesek voltak ebből a fegyverből műholdat építeni, mely egyetlen lövéssel tud replikátortalanítani egy teljes bolygót. Az 51-es körzetben is próbálkoznak a műhold előállításával, eddig nem sok sikerrel.

 

Felszerelések

M.A.L.Pmalp

A Mobile Analytic Laboratory Probe, vagy MALP (magyarul Mobil Elemző Laboratórium Szonda) egy kitalált eszköz a Csillagkapu univerzumában, amely egy valóban létező, Unmanned Ground Vehicle nevű eszközön alapul.

A Csillagkapu Parancsnokság a MALP elektromos berendezéseit arra használja, hogy ismeretlen bolygókat vizsgáljon meg, segítségével tudják eldönteni, hogy egy adott bolygó környezete biztonságos-e. A vizsgálathoz nagy felbontású színes kamerát, lézeres keresőt, spektrométert és kis hatótávú mikrofont használnak. Más érzékelők mérni tudják a légnyomást és a hőmérsékletet, a levegő összetételét és még azt is, ha a MALP az oldalán fekszik. A radioaktivitás is veszélyes a CSK csapatokra, ezért Geiger-Müller számlálóval is rendelkezik. Arra az esetre, ha az adott bolygón fejlett civilizációt sejtenek, vevőkészülékével számos szárazföldi adást képesek venni. A szerkezetre egyszerűen lehet kiegészítő érzékelőket és felszerelést rakni, ha egy küldetésnek vagy egy CSK csapatnak arra van szüksége.

 

irisÍrisz

Blokkolja a bejövő forgalmat; azért lett kifejlesztve, hogy megakadályozza az idegenek invázióját egy Földre irányuló tárcsázás esetén. A GDO elküldése után tenyérlenyomat vizsgáló berendezéssel nyitják ki. A csillagkapu eseményhorizontja előtt pár mikrométerrel található, ezáltal a féregjáratból kilépő anyag nem tud újra összeállni, ha az írisz csukott állapotban van.

 

F.R.E.D

Az angol Field Remote Expeditionary Device (Csatatéri Távoli Expedíciós Eszköz) rövidítése. Egy hatkerekű szállítóeszköz, amely felszerelést tud átszállítani a csillagkapun.

 

U.A.V

Az angol Unmanned Aerial Vehicle (Embernélküli Légi Eszköz) rövidítése. A CSKP-nak különböző változatai voltak az RQ-1 Predator-nak (valóban létező amerikai fegyver): hosszútávú felderítő eszköz, rakétakilövő és a célpont-meghatározó, amely megfestette a célpontot egy vörös lézerrel, irányzékot adva a CSKP-ről a csillagkapun keresztül kilőtt Maverick rakétáknak.

 

Naquadah Generátor

A naquadah-val működő generátor minden hagyományos technológiánál nagyságrendekkel több tiszta energiát biztosít.

 

Goauld

Fegyverek

zatZatnik

A legtöbbször használt fegyver, használatától az áldozat elveszti eszméletét. Az első lövés kínokat okoz és/vagy eszméletvesztést, a második halált, a harmadik pedig atomjaira bontja áldozatát. Általában zat-nak nevezik. A legtöbbször akkor használják a földi harcosok, ha elektromos berendezést akarnak tönkretenni, vagy az ellenséget meg akarják bénítani a megölése nélkül.

 

botBotfegyver

Ez a fegyver van általánosítva a Goauld hadseregben, a Jaffáknál. Egy hosszú fém rúdból áll, amin a markolat is van, a végén pedig mandula alakú fejjel van felszerelve, ami tüzeléskor kinyílik. A bot hástó végén "puskatus" található, így közelharcra is használható. Folyékony naqahdah-val működik. Képzett kezekben nagyon hatásos, de sokkal lassabban tüzel, mint a földi fegyverek. Goauld űrhajók többsége rendelkezik egy nagyobb és erősebb változatával.

 

kézi fegyverKézi fegyver

Ismerik még szalageszközként is. Egy fém kesztyűhöz hasonlít a közepén egy nagy piros drágakővel. Ez minden Goauld saját fegyvere. Csak az tudja használni, akinek a vérében van egy kis naquadah (vagy régebben gazdatest volt). Használható az ellenfél kínzására, illetve a kivégzendő ellenfél hosszú és fájdalmas megölésére. Képes még üzenet küldésére a Goauld és az áldozat között.

 

Felszerelések

Szarkofág

Visszahozza a holtakat az életbe, meggyógyítja a súlyos sérüléseket. Extrém módon meg tudja hosszabbítani egy Goauld életét. Ha embernél használják, akkor függőséget okoz, használatának felfüggesztése után elvonási tüneteket, majd halált okoz. A Tokra nem használja, mert a használóját a Goauldok gonoszságára készteti.

 

Gyógyító eszköz

A Kézi eszközhöz hasonlóan a kézen kell viselni. Képessé teszi a Goauldot, vagy egy régebbi gazdatestet a gyógyításra.

 

Pajzs

Minden Goauld vezérhajó és néhány Goauld vezető képes energiapajzsot létrehozni a saját védelmére. A személyi változata képes arra, hogy blokkolja a lövedék mozgási energiáját. Nem volt képes azonban ellenállni a kis mozgási sebességű lövedékeknek, például a késeknek, nyilaknak. Később ezt a hiányosságot is kijavították.

 

Kínzó bot

Ezt a fegyvert kínzás használtak, hogy információt csikarjanak ki a foglyokból. A vége három felé ágazik, mint egy szigony. Szélsőséges fájdalmat okoz, és alkalmazásakor fény csap ki az áldozat száján, fülén és szemén. Az utolsó évadban a Szabad Jaffák és a Lucian Szövetség is ezt használta.

 

Tollan

Fegyverek

Ion ágyú

A Tollana bolygó védelmi rendszerét alkotja, véd a Goauld támadás ellen. Egyetlen lövése képes elpusztítani egy Goauld Hatak anyahajót. Ennek ellenére, Anubis képes volt kifejleszteni ellene a megfelelő védelmet, mert rendelkezik a felemelkedettek tudásával.

 

Fegyver hatástalanító

A tollan világra érkezők fegyvereit kapcsolja ki. Általában a kormányépületek bejáratánál helyezkedik el.

 

Felszerelések

Tollan fáziseszköz

Ezzel a hordozható kis eszközzel képesek a Tollanok átmenni a szilárd anyagokon, például a földi kapun található Íriszen.

 

Csillagkapu-másolat

Az eredeti tollan bolygó pusztulása után, a tollan csillagkapu elpusztult. Amikor az új hazájukba, Tollanába költöztek, a Nox segítségével új csillagkaput építettek. Az új kapu sokkal kisebb és vékonyabb az Ősök által készített csillagkapuknál.

 

Kommunikációs eszköz

Személyi „Gyorsabb-a-fénynél” kommunikációs eszköz. Amikor egy tollan csoportot a Földre menekítettek ki a régi bolygójukról, képesek voltak kapcsolatba lépni a Nox-szal a csillagkapu nélkül is. Nem egyszerűen a tér torzításával működik, ahogy az egyik tollan leereszkedően közölte Daniel Jacksonnal.

 

Ős

gyűrükTranszportgyűrűk

A teleportáló rendszert napjainkban a Goauld, a Tokra és a Prometheus-on az emberek is használják.

 

 

Csillagkapu

A csillagkapukat az Ősök alkották meg, és ők helyezték el szerte a galaxisban a DHD-vel (Dial Home Device, angol szó, jelentése: Tárcsázó eszköz).

 

Időgép

Az Ősök képesek voltak Időgépet készíteni, hogy megmentsék saját magukat. A Janus nevű Ős fejlesztette ki. Az CSK-1 megtalálta ezt a gépet, és visszautazott Ré korába az ősi Egyiptomba, hogy megmentsék a Földet. Készítettek még egy nagyobb méretű gépet is, ami miatt a CSK-1 egy időbuborékba került, és egyetlen nap történései játszódtak le újra és újra.

 

DNS újraíró

Ezt az eszközt a Nirrti nevű Goauld használta fel arra, hogy kifejlessze magának a tökéletes embert, a tökéletes gazdatestet.

 

Az Ősi tudás tára

Ezt az eszközt a CSK-1 találta az egyik bolygón. Jack Oneill belenézett, és a szerkezet az agyába töltötte az Ősök teljes tudást. Az emberi agy korlátozott kapacitása azonban nem bírja feldolgozni ezt a hatalmas adatmennyiséget. Jack Oneill indította be az antarktiszi ősi előőrsöt, amivel sikerült legyőzni Anubis Föld elleni támadását.

 

zpmZéró Pont Modul, ZPM

Ezt az eszközt az Ősök használták, ezzel biztosították hatalmas energiaigényüket. Minden a Földön található energiaforrásnál erősebb, évezredekig képes működni. Ezzel indították be az antarktiszi előőrsöt. A CSKP egyetlen ZPM-jét kimerítették akkor, amikor féregjáratot nyitottak a Pegazus galaxisba, hogy megkeressék Atlantis városát. A ZPM energiáját egy belső univerzum vákuum-energiájából nyeri. A vákuumenergia röviden azt jelenti, hogy részecskepárok keletkeznek a semmiből és tűnnek el azonnal. a ZPM ezt a jelenséget használja ki valahogy, az energia előállításához.

 

 

Drone fegyver

Ez az eszköz, amely leginkább egy medúzára hasonlít, képes bemérni és elpusztítani egy kisebb hajót. Több ilyen drone képes elpusztítani bármilyen hajót, ezt be is bizonyította, amikor Anubis Föld elleni támadásakor szétverte az egész Goauld flottát. Képes áthatolni bármelyik energiapajzson is. Rendkívül fejlett vezérlőrendszerük van, képesek elkapni a kisebb és gyorsabb hajókat is.

 

Dakara szuperfegyver

Képes szelektíven, bármekkora területen az alanyok atomjaikra bontására. Minden életet képes kioltani a galaxisban, ha átküldik a hatását a csillagkapuk hálózatán. A fegyver segítségével pusztították el a Replikátorokat. Anubis a szuperfegyver segítségével ki akarta irtani az életet az egész galaxisban. Anubis halála után a szabad Jaffáké lett a fegyver . Késöbb az Ori ellen használták, de egy Ori Anyahajó elpusztította azt.

 

Ős műhold

Hatalmas erejű támadó berendezés, mely egyetlen erős lézersugárral képes elpusztítani szinte bármilyen hajót. Ebből az egyszerű szerkezetű gépezetből 2 ismert darab létezett: 1 a Pegazus galaxisban, mely segített elpusztítani rengeteg hajót, de egy lidérc kaptárhajó megsemmisítette; illetve egy a mi galaxisunkban, mely egy bolygó körül keringett. Ez utóbbit az Ori telepítette, hogy el tudja pusztítani a veszélyesebb ellenfeleiket is (ez pusztította el a Prometheus-t). A gép sugara hasonlít az Ori rombolósugárhoz, csak sokkal vékonyabb, folyamatos sugarat küld a műhold, mely akár 1,5-szer olyan erős is lehet, mint a hasonló Ori fegyverek. Carter ezredes segítségével sikerült elpusztítani a műholdat.

 

Ős szék

A szék az ős helyőrségek alapkövei, Atlantiszon és az Antarktiszon találtak belőlük. Minden esetben egy üres terem közepén áll. Hogyha valaki beül úgy, hogy van benne ős gén, akkor a szék hátradől, és a teljes teremmel együtt kék fényárban úszik. A széket vezérlő egyén gondolatokkal képes irányítani a bázis összes rakétáját és nagy hatótávolságú fegyverét. A szék díszítése szürke és szöges, inkább a lidérc technológiára emlékeztet. Kezeinkkel is irányíthatunk a székből, a szék karjai végén lévő, kocsonyás állagú interface-ből.

 

Ős építő gép

A gépezet hasonlít az Ősi tudás tárára (lásd fentebb), csak itt a használó alapvető molekulákból rakja össze a bonyolult szerkezeteket. Hatalmas koncentrációt igényel sok időn keresztül, így elég fárasztó a használata. Merlin is ezzel dolgozott a laboratóriumában, de az Ori hajókon is megtalálható.

 

Merlin ősi fegyvere

„Merlin valami új találmányon dolgozott. Egy fegyveren, mely képes elpusztítani a felemelkedett lényeket.” – Daniel Jackson. Daniel ezt a szöveget merlin ősi naplójából olvasta fel. A fegyver egyetlen csapással képes elpusztítani a felemelkedett lényeket. „Egy energiaátviteli eszköz, ami a Zéró Pont Modul-hoz hasonló, kivéve, hogy a szubtérből az energiát nem a hagyományos tér-időbe vezeti el, hanem a felemelkedett lények által elfoglalt dimenzióba.” – Kavsir, az asgard. A fegyver beindító kulcsa a Sangreal, az a vérkő, melyet Merlin mindig a nyakában hordott (Sangreal – Szent grál). A fegyvert sikeresen megépítették és elküldték az Ori galaxisba,Csillagkapu: Az igazság ládája című Stargate-filmben kiderül, hogy a fegyver működött.

 

Fázisváltó gépezet

Merlin találmánya, melyet egy erőmező is védelmez. Carter ezredes képes használni a földi generátorokkal is. A gép áthelyezi a mezején belüli összes dolgot egy párhuzamos síkra, mely így 100%-ig védve van minden technológiától. Amit eltüntet, az teljesen láthatatlan a mezőn kívülieknek, de akik belül vannak, azok a mezőn kívülre is látnak.

 

pajzsAz ősi pajzs

Atlantisz védőpajzsa, mely 3 ZPM segítségével több mint 10000 évig működött, beleértve azt az időt is, mikor a lidércekkel háborúztak és később, míg elsüllyesztették a várost a Lantea óceánjának mélyére. A pajzs teljesen átlátszó, de szinte lehetetlen feltörni. Egy hasonló pajzs íriszként van az atlantiszi kapun, és a cellákon. Atlantiszon most is működik, 1 ZPM-el.

 

Ős hajtómű

Képes megközelíteni a fénysebességet

 

Tokra

Fegyverek

Szimbióta méreg

A Tokra fejlesztette ki, a CSKP egyszer ezzel akarta elpusztítani a tárgyalásra összegyűlt rendszerurakat. Mivel a méreg megöli az összes szimbiótával rendelkező Goauldot, Tokrát, Primtah-t és Jaffát, ezért a CSKP lemondott a használatáról, a sok ártatlan Jaffa áldozat miatt. Az NID egy szakadár csoportja is használta a jaffák kiirtására.

 

Transphase Eradication Rod, TER

Két célt szolgál. Elsőként, vizsgálja a fényt, amely elrejti a fázistól 180 fokra rejtőzködő Retu-kat. Másodszor, miután megtalálták őket, az energiafegyverrel megsemmisítik őket.

 

Felszerelések

Kristály alagút

A Tokra és bázisa sikeres elrejtésének kulcsa. Ezek az alagutak úgy nőnek, ahogy a Tokra szeretné és ha a támadó felfedezi, pillanatok alatt megsemmisíti önmagát.

 

Tretonin

A Pangaranok fejlesztették ki, de a Tokra fejlesztette tovább azért, hogy ne pusztuljanak el a Jaffák, ha kiveszik belőle a Goauld szimbiótát. A Pangaranok azért fejlesztették ki, hogy immúnissá tegyék magukat, bár hamarosan kiderült, hogy ez nem a legjobb megoldás volt. Ennek ellenére a Tokra továbbfejlesztett szerével meg tudták oldani, hogy a Jaffák élete többé nem függ a Goauldoktól.

 

Anyahajó tájoló

A galaxis szerte lévő Goauld anyahajókat lehetett beazonosítani vele.

 

Zatarc detektor

Egy fejlett hazugságvizsgáló. A Tokra fejlesztette ki a köztük lévő Goauld kémek kiszűrésére.

 

Asgard

Sugártechnológia

A személyek vagy tárgyak egyik helyről a másikra történő szállítására használják. Ezt a technológiát főleg az Asgard hajókon használják, bár Anubis képes volt ellopni Thor elméjéből. Ez a sugártechnológia került telepítésre a földi BC-303-as hajókra, a Prometheusra, a Daedalusra, az Oddyseyre, a Korolevre és az Apollora.

 

Időtágító készülék

Az Asgard használta arra, hogy egy időbuborékban csapdába ejtve a Replikátorokat, az idő múlását lelassítva, haladékot kapjanak a megfelelő harcmodor kidolgozására. A Replikátorok képesek voltak módosítani a szerkezetet, és felgyorsították vele az idő múlását.

 

Thor pörölye

a sugártechnológia egyik alkalmazása. Az eszköz képes volt detektálni a Goauldot, beleértve a Jaffákat is. A bemérés után egy barlangba transzportálta az ellenséget, ahonnan csak egyetlen kijárat nyílt a külvilágra. A kijáraton áthaladva az Asgard technológia képes volt eltávolítani a Goauld szimbiótát a testből úgy, hogy a gazdatest életben maradt.

 

asgardAsgard erőtér-pajzs

A pajzs valamilyen formában a legtöbb asgard hajón van, és még megtalálhatóak a BC-303 és a 304-es hajókon is. A pajzs sokkal erősebb a goauld energiapajzsoknál, melyeket a goauld anyahajókon találhatunk a sorozatban. A pajzs vastagsága nem limitált, energiaszinttől függ. Olyan fegyvereket is képes valamilyen szinten blokkolni, mint a legtöbb goauld technológia, az ősök Arcturus project-beli fegyvere, illetve az Ori lézerágyú.

 

Asgard hologram-kommunikációs eszköz

A gépezet képes üzenet és hang mellett elő és mozgóképet küldeni az adott alanyról, aki beszél. Ezt az eszközt gyakran használják mély alagutakban vagy más hajókon lévő lények közötti kommunikációhoz. Első megjelenése a 2. évad "Thor szekere" című részében van, mikor Thor élő adást sugároz egy bolygóra egy hadihajó fedélzetéről. Anubis is ezzel a technológiával lépett kapcsolatba a földel, és így jelent meg az antarktiszi bázison is.

 

Klón technológia

Az asgardok (életük meghosszabbítása révén) kifejlesztettek egy módszert, melynek segítségével asgard klón hozható létre egy másik asgard képmására, és annak a személynek a tudatának átültetése a klónba, akiről a klón készült. Így az asgardok rendkívül hosszú ideig képesek voltak élni, de ennek is meg lett a következménye. A sorozatos klónozások miatt az asgardok elveszítették természetes szaporodási képességüket. Ezután a szaporodásukat is klónozással oldották meg.

 

Asgard energiafegyver

Az asgardok legmodernebb energiafegyvereiket még anyabolygójuk (az Orilla) felrobbantása előtt építették rá az Odysseyre. A fegyverek vékony, rövid kék sugarak, melyek olyan erősek, hogy 6 rövid lövéssel képes volt az Odyssey legénysége elpusztítani egy Ori anyahajót. A fegyver ereje még az Odyssey legénységét is meglepte.

 

Lidérc

Fegyverek

Lidérc kábító

A lidérc kézifegyvereket "kábítónak" nevezik, mert a Zat fegyverhez hasonlóan nem ölnek meg, csak bénítanak, a lidércek ugyanis nem ölni akarnak, hanem élő embereket gyűjteni táplálékul.

A fegyverek egy olyan fajta energiát bocsátanak ki, mely blokkolja az idegsejteket, így az áldozat nem tud mozdulni, elkábul. Az atlantiszi expedíció több ilyen fegyvert is szerzett. Ezeket rendszeresítették a felderítő csapatoknál. A fegyverek hatása hasonló a Zat-hez, nem képesek ölni de nem okoznak fájdalmat sem. Öt ismert fajtája van.

 

Lidérc kézipuska

Általában parancsnokok használják, de néhány alacsonyabb lidérc harcoskasztnál is használják. Az Atlantisz expedíció is szerzett néhányat és előszeretettel használja őket ha valakit el akarnak kábítani.

 

Lidérc botfegyver

A fegyver ugyanazokat a kábító energiákat sugározza az idegsejtekbe, mint a többi kábító. A bot alakú fegyver a kábítópuskánál karcsúbb és sokkal jobban használható közelharcra is. A bot egyre jobban kezdi felváltani a lidérc egységeknél a puskát.

 

Lidérc kábítóbomba

A fegyver ugyanazokat a kábító energiákat sugározza az idegsejtekbe, mint a többi kábító. Az eszköznek sárga a közepe. Nagyobb területeken található élőlények elkábítására használták. Miközben ledobták, a bombát egy kék energia mező vette körbe. Amikor leérkezett, pár másodperccel később egy kék energia nyaláb tört ki belőle, ami a kábítósugár volt. A kék energia mező hasonlít arra, amit az ugróknál használtak pajzsnak az ún. kábítóbuborékra.

2008-ban, amikor a lidércek fölfedezték a Félúti űrállomást, azon keresztül el akartak jutni a Csillagkapu Parancsnokságra. A kapun keresztül küldtek előre egy bombát, hogy elkábítsák a személyzetet

 

Lidérc kábítópuska

Ez az elsődleges fegyver, amit a lidérc harcosok használnak. A fegyver egy olyan fajta energiát bocsát ki, mely blokkolja az idegsejteket, így az áldozat nem tud mozdulni, elkábul. Mindezek ellenére a fegyver másik végén éles szuronyok találhatók. A lidércekre ugyanúgy hat a fegyver, de míg beléjük kettőt kell lőni, az emberbe elég egy is. Az emberek a Lidérc enzim hatása alatt minden kérdésre őszintén válaszolnak. Egy biztonsági osztagot ezzel szereltek fel, amikor John Sheppard keresésére indultak és ő az Iratus bogár retrovírusának hatása alatt állt. A fegyver nem hatott rá.

 

Lidérc kábítórúd

A fegyver ugyanazokat a kábító energiákat sugározza az idegsejtekbe, mint a többi kábító. A kábító energia mező akkor lép életbe, ha emberi lényt észlel. A lidérc, Todd arra használta, hogy elkábítsa a Daedalus legénységét, hogy át tudja venni az irányítást, mert azt hitte elárulták.

 

Lidérc gránát

A Lidérc gránát egy kis, gömb alakú robbanó eszköz, melyet a Lidérc harcosok használnak, ha meg akarnak ölni valakit. Amikor középen megcsavarják, bekapcsol a detonátor. Néha használják aknaként is. A fegyver némileg nem alkalmas a Lidércek számára, mivel ők élve szeretik az áldozatot. Legtöbbször építmények lerombolására használták.

 

Lidérc energiafegyver

A Lidérc energiafegyver egy olyan hajótól-hajóig működő energia alapú fegyver, melyet a Lidérc flotta használ. A Lidérc vadászok egyetlen ilyen ágyút tartalmaznak a hajó elejében, mely egyetlen lövéssel képes elpusztítani egy pajzs nélküli ugrót is. A kaptárhajókon jóval több és erősebb fegyver található;ezek pár perc alatt képesek kiiktatni egy Daedalus-osztályú hajó Asgard pajzsát. A fegyver nem hosszan és nagy robbanással lövi ki magát - mint pl. az Ori vagy az Asgard fegyverek -, hanem rövid és nagyobb frekvenciával.

 

Felszerelések

Lidérc teleport

Minden lidérc hajó elengedhetetlen tartozéka, mely egy gúla alakú, átlátszó sugárban csap le a bolygókra, és embereket szállít fel egy, a hajón belüli raktárszerkezetbe, ahonnan a gép újbóli használatával távolíthatóak el a „felszívott” lények. A lidérceknek, ez rendkívül hasznos, mivel így nem kell a hajójukat elhagyni vadászat közben, és rögtön, élve be is gyűjtik a prédájukat. Csak élőlényeket képes felszívni, ami egy újabb előny.

 

Életraktár

A lidérc teleport-raktárgépezete, mely mérettől függően 3-1000 élet befogadására és életben tartására alkalmas.

 

Lidérc adathordozó

Egy fekete, alul két hajlított ágból és felül egy csáprgóhoz hasonló csatlakozóból álló adathordozó. Használata hasonló a pedrive-éhoz. Először a Genii talált ilyen szerkezetet, mikor lezuhant egy vadász. Később, a Genii képes lett láthatóvá tenni az információkat, bemérni a kaptárhajók helyzetét és kiütni egy kaptárhajó számítógépes rendszerét. Ebből tudták meg, hogy legalább 60 kaptárhajó van a Pegazus galaxisban.

 

Szavazás

Melyik az új film?
Csillagkapu Univerzum
Csillagkapu Atlantisz
Csillagkapu
Asztali nézet