Stargate
A nép eléd hozza a bűnöst hogy istenként ítélkezz felette és ,
hogy bűneit összevesd mindazzal ami jogos és igaz.

MENÜ

Járművek

Tauri (Föld)

 

f302F-302

Az X-302-es kísérleti gép végső változata. Az F-302 egy elfogó vadászrepülőgép, amit az Egyesült Államok használt. Képes repülni az űrben, és rövidtávon a hiperűrben is. Felszerelhető a szabványos USA-beli fegyverekkel.

 

303BC-303

Prométheusz-osztályú csatahajó. Úgy lett tervezve és megalkotva, hogy képes legyen földönkívüli pajzs és fegyverzet kezelésére. Hiperűr-képes, és nyolc F-302-es Elfogó, vagy Halálsikló szállítására alkalmas. A fegyverzete sínágyúkból és földi rakétákból áll. Az egyetlen ilyen hajót (a Prométheuszt) az Ori harci műholdja elpusztította.

 

deadalusBC-304

Daedalus-osztályú csatahajó. A Prométheusz utódja. Sokkal nagyobb elődjénél, és kétszer annyi F-302-es befogadására képes. Az első ilyen hajó Daedalus volt, később követte a Odyssey, majd a Korolev, amely az első orosz harci romboló (az USA-tól kapták az orosz csillagkapu használatának bérleti díjaként). Ezeket követte a USS Apollo, a Sun Tzu végül a George Hammond. Fegyverzete sínágyúkból és Mark V-ös rakétákból áll. Rendkívül precíz asgard teleportsugár-technológiával van felszerelve, emellett egy asgard számítógép is helyet kapott a gépen. Az Odyssey a sorozat utolsó részében megkapta az Asgardok hagyatékát. A hagyatékuk minden, amit tudtak, és minden, amilyen gépeik vannak. Ezek közé tartoznak sugárfegyverek, új asgard mag, melynek belsejében olyan technológiák is helyet kaptak, mint az időtorzító burok.

 

Goauld

Halálsikló

Gyors támadó űrhajó, amely képes az űrben vagy a víz alatt is repülni. Alakja hasonlít az egyiptomiak szimbolikus állatára, a szárnyas szkarabeuszra. Nem rendelkeznek hiperhajtóművekkel, így általában a Hatak-ok viszik őket a harctérre. Alapesetben egy Goauld szolgálatában álló Jaffa vezeti. Nem rendelkezik pajzzsal.

 

teltakTeltak

Fegyvertelen szállítóhajó, tipikus felszereltsége négy mentőkabin, illetve a gyűrűk. Néhány Teltak álcázó berendezéssel is fel van szerelve. A hajó két fő részre osztható, a repülő részegységre, amelybe közvetlenül nyílik a bejárat, és a szállítóegységre. Válaszfallal vannak elválasztva, amely kivehető.

 

alkeshAlkesh

Az Alkesh egy közepes erősségű bombázó melyet a bolygók támadásakor használnak. Plazmafegyvere, mely az elsődleges támadóeszköze, képes áttörni akár a Tokra földalatti alagútrendszerének védőfalait is. Az Alkesh-t használják még a könnyű fegyverzettel felszerelt Jaffa csapatok szállításában is, a bolygón történő landolás után a Jaffa harcosok hadrendbe állíthatóak.Az Alkesh módosított változata képes arra, hogy belépjen a hipertérbe is, és nincs szüksége egy kiépített bázis támogatására, mint a Halálsiklóknak. Az Alkesh két alapvető fegyver-rendszerel van felszerelve. Ezek között az egyik két nagyméretű botfegyver, és lövegtornyok különböző energia- és plazmafegyverekkel. Nem rendelkezik pajzs rendszerrel. Az Alkesh az alapvető harci eszköze a Lucian Szövetségnek.

 

hatakHatak anyahajó

A Hatak vagy Goauld anyahajó a legnagyobb Goauld űrhajó. Két különböző hajótestből áll, egy tetraéder alakú fő részből és egy ezt körbeölelő gyűrű részből. A hatak szó annyit jelent, hogy gúlahajó. A Hatakok sok esetben piramisokon landolnak. (Két esetben a Cheyenne hegységben is leszálltak.) Fel van szerelve hiperhajtóművel és ha nem éri komolyabb sérülés 32,000 alkalommal képes hiperűr-ugrásra. A parancsnoki központ neve peltak. Több száz Halálsiklót képes szállítani, amelyeket támogató egységnek használnak. Több ágyúval is fel van szerelve, melyek a törzsön vannak szétszórva. Az Isteni kegyelem c. részben a támadó anyahajók bombázzák az USA keleti partvidékét. Minden egyes bomba egy 200 megatonnás nukleáris robbanófejjel felszerelt bombával ér fel.

 

Ős (Stargate Atlantis)

 

Ugró

Az Ősök által használt űrhajó, amely képes áthaladni a csillagkapukon.Vezetésére csak az Ősök-génjének nevezett ATA gén tulajdonosa képes. Alakja egy hengerből ferdén kivágott darabra hasonlít. Rendelkezik álcázó-rendszerrel, valamint saját fegyverzettel, drone-okkal. Belső szerkezete két részből áll: az irányítófülkéből valamint a hátsó helyiségből, amelyeket egy légmentesen zárható ajtó választ el.

 

warshipAz ős hadihajók

Az ősök több hajót is építettek ezek közül az Auróra és az Orion az ismertebbek. Természetesen nem csak anyahajókat építettek hanem számos cirkálót és ugrókat is. De a leg szembetűnőek a városhajók voltak mint példának okáért Atlantisz. Természetesen ezekbe is lehetett ZPM-et rakni 2 ilyen hajó tűnik fel, az Atlantisz és még egy városhajó osztályú város de erről nincs olyan sok információ.

 

 

 

destiny

Ős kaputelepítő és felderítő hajók

Az ősök több százezer évvel Atlantisz előtt hajókat küldtek az űrbe amik a galaxisokban a lakható bolygókon csillagkapukat helyeztek el. Ezek elküldése után nemsokkal csillaghajókat indítottak melyek a telepített csillagkapukat kutatták fel és tárcsázták. Ilyen hajókról csak keveset tudunk ugyanis az ősök a nagy járvány idejn visszahívták ezek legénységeit de a hajók mentek tovább automatikusan. Minden hajón volt egy csillagkapu. A csillagkapukat 9 égzárral építették és ez a 9. tárcsázta a csillaghajókat. Ilyen hajókról csak 1-et ismerünk a Destiny (végzet) nevű hajót(Stargate Universe) . Ezek a hajók a csillagok (napok) energiáját használják ki.

 

Lidérc

 

Lidérc vadász

A legkisebb és egyben leggyengébb hajó, mely százszámra megtalálható a kaptárhajók belsejében. 2 részre osztható, a vezérlőrészre és a hátul található életraktárra (lásd feljebb), mely csupán néhány életet tud elraktározni. A hajó nem szabályos alakú, viszont formatervezett és rendkívül gyors. Egy pilóta lidérc vezeti a hajót. Haladás közben a hasított levegő sipító hangja hallatszik. A hajók fegyverzete kisebb energiafegyverből és az elején lévő hatalmas, szurony szerű gépházból áll.

 

Lidérc cirkáló

A lidérc cirkálók legtöbbször a kaptárhajók kíséretében tűnnek fel. Amikor a kísért kaptárok megsemmisülnek, a cirkálók elmenekülnek a hipertérbe. Ezen a feladaton felül még ezeket használják a megszállt területek ellenőrzésére is. Használják még válogatási célokra is. A hajók leszállnak a bolygókon, kiválogatják, majd elviszik a lakosság "ehető" részét. Hordoznak bizonyos számú lidérc vadászt is, számuk viszont ismeretlen.

 

Lidérc kaptárhajó

Az anyahajó, melyből legalább 60 db található a Pegazus galaxisban. Rendkívül erős fegyverzettel és pajzsokkal van ellátva. A hipertér technológiája és a legénység éhsége miatt úgy kb. 20-30 fényévenként meg kell állni a hajókkal, így ki lehet számolni, hogy hol kell várni őket egy esetleges támadásnál. A pajzsai nem kapnak nagy szerepet, inkább a fizikai romboló lövedékeket a vadászok hárítják el kamikaze beavatkozással.

 

Lidérc teherhajó

Támadásra alkalmatlan, de néhány tucat lidérc szállítására alkalmas hajó. Hatalmas életraktárral rendelkezik, mivel szinte csak ezt szállítja a fegyvereken és az energiaforrásokon kívül.

 

Asztali nézet